Muodonmuutosvoittajamme kertomus

  • Artikkelin kategoria:Ajankohtaista
Johanna Hagström / Video Azad Betushi

Minä voitin muodonmuutoksen MyMatildan arvonnassa!
Enkä kyllä arvannutkaan kuinka ihana voitto oli.

Kaikki alkoi rakennekynsien laitolla.Sain itse päättää minkälaiset kynnet minulle laitetaan. Tahdoin nudet joissa on mukana myös bling-blingiä. Pituutta kun mietittiin niin huomasin kyllä kynsiteknikko Johannan ilmeen… Mutta pidin pääni ja pitkät tuli. Eikä mikään huono päätös ollutkaan. Nämä kynnet on piiiitkät ja kauniit vieläkin vaan. Ja näiden laitosta on jo 5 viikkoa!
Hyvä Johanna!

Muutaman päivän päästä minulle tehtiin ripsipidennys.
Kaikki alkoi ennen kuvasta ja sitten aloitettiin. Oli mukava käydä pitkälleen ja kuunnella musiikkia. Siis heti sen jälkeen, kun silmät tottuivat olemaan kiinni. Nautin olostani niin paljon, että muutaman kerran havahduin omaan kuorsaukseeni.
Samalla kulmani laminoitiin ja värjättiin.

Mutta hei, kun tuli lupa nousta ja avata silmät olinkin pöperryksissä. Peilistä katseli muuttunut nainen. Piiiiiiiitkät ripset. Ja kulmat. Ne olivat uskomattoman ihanat. Täydellisen malliset ja väriset. Koko olemus oli muuttunut todella freshiksi ja iloisemmaksi! Voi, Kati olet todella taitava. Näitä minun kulmia kun ei moni osaa laittaa.

Muodonmuutoksen loppuhuipennus meikki + kampaus olikin haastavampaa saada onnistumaan. Ihan siitä syystä, että kauhea flunssa iski eikä silloin sovi mennä tartuttamaan muita. Saimme sovittua vihdoinkin ajan meikkiin ja kampaukseen.”

Sain ohjeet pestä hiukset ja käyttää hiusnaamiota ennen tuloani. Niin ja kasvoihin piti muistaa laittaa kasvovoiteet. Heti tultuani alkoikin Sheima kihartamaan hiuksiani ja kampaus alkoi hahmottumaan. Minulle tehtiin kiharanuttura-kampaus. Sen jälkeen olikin meikin vuoro. Väreinä käytettiin ruskean ja vaaleanpunaisen värejä. Huulipunaakin laitettiin. Mikä olikin tämmöiselle huulirasvan suurkuluttajalle mielenkiintoinen kokeilu, mutta aivan ihanalle näytti kaikki! Peilistä katseli kaunis nainen.”

Enää olikin sitten jäljellä loppukuvat.
Hymyilyä, kääntyilyä, katsomista sinne, tänne ja tuonne. Mutta aivan mahtavan ihanat kuvat tuli. Mutta olihan mallikin hyvä. Varsinkin näin hemmoteltuna ja tällättynä.

Kiitos, kiitos, kiiiiiiiiiiiiitos MYMATILDA ja sieltä Johanna, Kati ja Sheima! Tämä oli yksi elämäni ihanimpia kokemuksia! ”

MYMATILDAN KOMMENTIT

Johannalle tehtiin polygelrakennekynnet, joiden pituuden, muodon ja värin koristeineen hän sai luonnollisesti itse valita. Seuraavassa vaiheessa teimme ripsipidennyksen ja kulmien laminoinnin sekä kestovärjäyksen. Kulmien muoto oli lähtötilanteessa epämääräinen ja olimme pyytäneet ennakkoon Johannaa olemaan nimenomaan nyppimättä tai värjäämättä kulmia, jotta saamme laminoinnilla aikaan mahdollisimman hyvän kontrastin lähtötilanteeseen nähden. Lisäksi Johannalla, kuten useimmilla ihmisistä on kasvojen puoliskot epäsymmetriset ja tästä johtuen kulmien kaari asettui hieman toisistaan poikkeavasti eri kohtiin. Kulmien haasteena oli myös karvankasvun hidastuminen ja karvan vähyys tai puuttuminen joissain kohdin. Saimme kuitenkin laminoitua, eli kestotaivutettua kulmakarvat kauniiseen asentoon ja värjäyksellä korostettua pigmenttiä siten, että saimme kulmakaaren kauniisti näkyviin. Lisäksi ylimääräiset hajakarvat poistetaan aina värjäyksen ja laminoinnin yhteydessä, joka myös saa aikaan sen, että kulmakaaresta tulee selkeämpi.

Viimeisessä vaiheessa Johannalle tehtiin meikki ja kampaus. Samana päivänä teimme edeltävästi tunnin ripsihuollon, koska sairastumisen vuoksi oli ehtinyt vierähtää useampi viikko hoitojen välillä, kuin alunperin oli suunniteltu ja ripset vaativat jo huoltoa, kuten yleensäkin pidennyksen jälkeen viikkojen kuluessa käy. Kynnet olivat edelleen vielä lähes täydessä iskussa. Johannalla on couperoottinen iho, joka saatiin hienosti pohjameikillä tasoitettua. Normaalisti Johannan haasteena meikatessa on myös ripsivärin laittamisen vaikeus, johtuen lyhykäisistä ripsistä ja niin monen keski-ikäisen vitsauksesta, ”aikuisnäöstä”. Ripsipidennysten ansioista, juhlameikkiä tehdessä silmiä korostettiin vain käyttäen rajausta ja luomiväriä. Ripsipidennysten laitto edeltävästi säästi ripsivärin laittamiselta niin arjessa kuin juhlassakin useaksi viikoksi eteenpäin. Meikki toteutettiin Johannan toiveita kunnioittaen, mutta Sheima ammattilaisena toteutti meikin omaa harkintaansa ja meikkitaiteellista näkemystään käyttäen. Kulmia tarvitsi vain hieman korostaa meikillä kevyesti, jotta epäsymmetria saatiin tasaisemmaksi ja värjäyksestä huolimatta näkyviin jääneet värittömät kolot peitettyä.

Kaunis ja sensuelli löyhä niskanuttura korosti upeasti naisellista kokonaisuutta ja poikkesi suuresti Johannan arkena käyttämästä ponnarityylistä. Lopuksi ammattikuvaaja otti loppukuvat ja koosti upean lyhyen videon, jonka Johanna sai muistoksi itselleen. Pyysimme Johannaa antamaan kokemuksestaan palautetta tekijöille ja hänen itsensä kirjoittama palaute on artikkelissamme yllä ensimmäisenä. Hoidot toteutettiin eri päivinä. Kynsienlaittoon meni yhteensä 2h, volyymiripsipidennys + kulmien laminointi samana päivänä toteutettuna kesti 2h 45min ja meikki, kampaus ja kuvaus viimeisenä päivänä kesti yhteensä 2,5h.

TOTEUTUS

  • Rakennekynnet Johanna Huntsala (siirtynyt työskentelemään sittemmin muualle)
  • Volyymiripset ja kulmien laminointi Kati Hoffström
  • Meikki ja kampaus Sheima
  • Kuvaus Azad Betushi (azadbetushiphotography)