Tapahtumat

MyMatilda järjestää syksyllä  ”Ihmisen luontainen terveys ja voima” – tapahtuman, jonne on tarkoitus kutsua luontaishoitojen ja hyvinvoinnin alalta osaajia ja tekijöitä kertomaan omasta työstään, tekemään lyhyitä näytehoitoja ja edistämään tietoutta ihmisen hyvinvointiin liittyvistä tekijöistä.

Nyky-yhteiskunnassa ihmisen terveyteen liittyvät asiat on pitkälle medikalisoitu ja terveydenhuoltomme on nyt jo pulassa kaikkien palveluntarvitsijoiden kanssa, sillä vaivaisten ja sairaiden määrä kasvaa nopeammin, kuin resurssit. On kuitenkin paljon vaivoja, joihin löytyy apua ja helpotusta luontais- keho- ja rentoutushoitojen avulla. Tietoutta ei välttämättä näistä hoidoista kuitenkaan ole tarpeeksi, ja moni ajattelee, että ainoa keino saada jotakin apua, on soittaa terveyaseman puhelinautomaattiin ja toivoa että löytyy aika lääkärille. Lääkäri sitten usein määrää reseptin kipulääkkeitä ja ohjaa kotiin lepäämään. Syy kipuun jää usein kuitenkin tutkimatta ja näin ollen myös hoitamatta. Hoidetaan oiretta, ei itse syytä. Syy kivulle saattaa olla puhtaasti toiminnallinen (esim. selän lihaksen jumissa) mutta se saattaa löytyä myös energiakehon tukoksista, käsittelemättömistä tunteista tai muusta, jota voitaisi hoitaa mm. energiahoidolla, vyöhyketerapialla, jäsenkorjauksella, naprapatialla jne. Näillä hoidoilla pureudutaan syihin ja korjataan aktuaalisesti jotakin kehossa. Monia vaivoja kuuluu ja tulee hoidaa lääketietellisin keinoin ja metodein, mutta moniin auttaa ja riittää luontaishoidon metodit.

Luontaishoitoja on usein tarpeettomasti kutsuttu ”uskomushoidoiksi”, vaikka moni hoitomuoto juontaa tuhansien vuosien taa ja niillä on hoidettu ihmisiä ikiajat. Täydentäviin hoitomuotoihin myös kouluttaudutaan perusteellisesti ja monella hoitoja antavalla tekijällä voi olla myös länsimaisen lääketieteen tai hoitotieteen koulutus taustalla. Luontaishoitojen tekijäkentällä on myös yksi yhteinen tekijä; alalla kouluttaudutaan usein myös useisiin muihin hoitomuotoihin, jolloin myös näkemys ja kokemus ihmisen kokonaisvaltaisesta hoidosta täydentyy.

Julkaisemme pian tapahtumakalenterin jossa kerromme lisää tulevista tapahtumista!