MyMatilda

MyMatildan on perustanut sairaanhoitaja Kati Hoffström vuonna 2015, jolloin hän aloitti toiminnan alkujaan yksin kotitalonsa työhuoneessa Raunistulan Virusmäentiellä. Alan vaihdokseen sairaanhoitajasta kauneus- ja hyvinvointialan yrittäjäksi vaikuttivat mm. edeltävät luontaislääketieteen opinnot ja halu johtaa ja suunnitella omaa työtään. Halu jäädä työskentelemään ihmisläheisesti oli kuitenkin suunnitelmien keskiössä. Pikkuhiljaa asiakkaat löysivät tiensä Raunistulan pieneen hoitolaan ja vuonna 2017 toiminta laajeni hieman, kun yritys vuokrasi pienen toimitilan Satakunnantieltä Salosen kelloliikkeen naapurista.

Samoihin aikoihin MyMatildan ripsikoulutukseen hakeutui lähihoitajana tuolloin toiminut Jenna. Koulutus käynnistyi ja Jenna opiskeli ahkerasti työtunteja laskematta ja hänessä näkyi alusta alkaen potentiaali kehittyä tarkaksi ja osaavaksi ripsiteknikoksi. Ennen kaikkea hänessä näkyi palo ja halu ryhtyä yrittäjäksi kauneusalalle. Vuonna 2018 alkuvuodesta Jenna sitten aloitti MyMatildan virallisena toisena ripsiteknikkona ja toiminimiyrittäjänä ja alkoi saamaan pikkuhiljaa vakioasiakaskuntaa ennen kaikkea tarkan ja laadukkaan työjälkensä ja hyvän työmotivaationsa ansiosta, joka mahdollisti lopulta hänelle myös lähihoitajan töiden lopettamisen. Katin ja Jennan kollegiaalisuus synkkasi alusta asti hienosti ja heistä alkoi tulla MyMatildan ripsipalveluiden lyömätön ammattikaksikko. Asiakkaamme alkoivat suositella meitä vakiopaikkanaan. Meillä on edelleen ripsiasiakkaina samoja asiakkaita, jotka ovat tulleet ensimmäistä kertaa ripsipalveluiden pariin Raunistulaan Katin pieneen hoitolahuoneeseen!

Yhdessä Jennan kanssa alkoi pikkuhiljaa rakentua hoitolan uusi palveluvalikoima ja sekä Kati että Jenna ovat kaiken aikaa kouluttautuneet uusiin palveluihin ja heillä on yhtenäinen näkemys työn hyvästä laadusta ja asiakaspalvelusta. Syksyllä 2019 MyMatildan tekijäjoukko kasvoi entisestään Johannan kysyessä harjoittelupaikkaa hoitolasta. Johanna oli saanut koulutusta hoitolan palveluihin reilun vuoden ajan MyMatildan pieneksi käyneissä tiloissa, kun mielessä alkoivat pikkuhiljaa siintää suuremmat toimitilat ja yhä laajeneva palveluvalikoima. Johannan erikoisalaksi kaikkien hänen opettelemiensa hoitolahoitojen joukosta alkoivat muodostua kynsiteknikon taidot. Johannalla on kynsien lisäksi laaja skaala osaamista erilaisista hoitolahoidoista. Johanna liittyi toiminimiyrittäjänä MyMatildan ammattilaisjoukkoon alkuvuodesta 2021 ja hänen on tarkoitus suorittaa tulevien vuosien aikana kosmetologin ja ripsiteknikon pätevyydet.

Alkuvuodesta 2020 Sheima hakeutui MyMatildan ripsiteknikkokoulutukseen MyMatildan ehdittyä sillä välin kouluttaaa jo parikin uutta ripsiteknikkoa, jotka sittemmin toimivat omissa hoitoloissaan Turussa ja sen lähialueilla. Koronapandemia sotki kuitenkin keväällä 2020 hieman suunnitelmia ja asiakkaat katosivat täysin ja suuremman toimitilan vuokraaminen tuntui suurelta päätökseltä kaiken epävarmuuden keskellä. Kuitenkin syyskuussa 2020 kävi uuden hoitolan sijainnin suhteen todella hyvä tuuri, sillä MyMatilda muutti edelleen huomattavasti suurempiin toimitiloihin Satakunnantiellä, vain tien toiselle puolelle entiseen tilaan nähden ja palveluvalikoima laajentui entisestään. Sheima tuli syksyllä 2020 mukaan jatkamaan ripsikoulutustaan ja aloitti 2021 MyMatildassa Make up artistina, sillä hänellä oli siitä jo edeltävästi kertynyt mukavasti ammattikokemusta ja asiakaskuntaa. MyMatildassa oli tarve osaavalle meikkitaiteilijalle. Ripsiteknikoksi hän valmistui reilujen harjoitustuntien jälkeen kesäksi 2022.

MyMatildan uudet huomattavasti suuremmat ja viihtyisämmät tilat ovat mahdollistaneet uusien tekijöiden liittymisen joukkoon. Monet muutokset pandemiavuosineen ovat aiheuttaneet muutoksia tekijäkaartissa ja osa on ehtinyt jo lopettaa ja uusia on tullut tilalle.

Vuosi 2022 on tuonut mukanaan perustavaa laatua olevan palvelukonseptin uudistamisen. MyMatilda lähtee uudistamaan palveluitaan luontaishoitojen maailmaan pitäen yhä kuitenkin kauneushoidot osana kokonaisvaltaista hyvinvointia.

MyMatildan visio on loppuvuonna 2022 kehittää hoitolasta uuden ajan kauneus- ja luontaisterveyskeskus, jossa laaja-alainen joukko hyvinvoinnin alan tekijöitä tekevät hoitolasta asiakkaiden hyvinvointia ja terveyttä edistävän keskuksen, joka täydentää vajaalla teholla käyvää julkikista terveydenhuolta. Monia terveydellisiä häiriötiloja voidaan hoitaa muilla keinoin kuin määrämällä niihin lääkkeitä, jotka eivät pureudu tilan syihin, keskittyen pelkästään oirieden hoitoon.  Uusi aika tuo väistämättä mukanaan sen, ettei julkiset palvelut riitä tekijä- ja resurssipulan takia. Tällöin haluamme olla osaltamme mukana vastaamassa avuntarpeeseen, sillä luontaishoitojen maailmasta löytyy moneen vaivaan apu.

MyMatilda haluaa jatkossa tarjota laajan skaalan erilaisia terveyttä ja hyvinvointia lisääviä hoitoja ja menetelmiä, joilla voidaan auttaa ihmistä monesti jo ihmiseen itseensä keskittyvän huomion, kosketuksen ja keskustelun avulla. Ihmisen kehoa voidaan tasapainottaa monenlaisilla hoidoilla, joita on pitkään ja tarpeettomasti pidetty ”uskomushoitoina”, kuitenkin valtava joukko ihmisiä on saanut näistä hoidoista suuren avun. Painotamme kuitenkin aina sitä, että täydentävät hoidot eivät yksistään korvaa lääketietellistä hoitoa ja hoitolamme tekijät ovat aina alalle kouluttautuneita ammattilaisia. 

MyMatildan ammattilaiset

MyMatildan ammattilaiset ovat moniosaajia, jotka ovat käyneet monipuolisia koulutuksia

alaansa ja ammattiinsa liittyen. Seuraavassa esittelemme heidät ja heidän koulutuksensa.

FaceApp_1622112599209
MyMatildan perustaja ja omistaja 2015 alkaen
 • Sairaanhoitaja, 2000 Helsinki / Helsingin sairaanhoito-opisto
 • Opiskelijaohjaajan perus- ja täydennyskoulutus, 2004 Espoo / HUS
 • Terveydenhoitaja, 2004 Tarto / Annely Sootsi tervisekool
 • Vyöhyketerapia ja vyöhykeratahieronta, 2006 Helsinki / Kairon isntituutti
 • Jalkojen perushoito, 2014 Espoo / ProNails
 • Kynsien geelaus, 2014 Espoo / ProNails
 • Ripsipidennykset klassinen, 2014 Vantaa / Consult Lady
 • Ripsipidennykset volyymi, 2014 Helsinki / Consult Lady
 • Stressilääketiede, 2015 Turku / Avoin yliopsto
 • Ravintoneuvonta, 2016 Turku / Avoin yliopsto
 • Kuumakivihieronta, 2016 Hämeenkyrö / Frantsila
 • Täyteainepistoshoidot 2016-17 Turku / Terveystalo
 • Skin Candy sokerointi, 2017 Vahto / Hoitolatukku
 • Bemer-terapia, 2018 Helsinki / Turku / Bemer-maahantuoja
 • Jalkahoitopäivät, 2019 Jyväskylä / Hoitolatukku ym.
 • Rikosuhripäivystyksen tukihenkilökoulutus, 2019 Turku / RIKU
 • Suihkurusketus, lashlift ja kulmien laminointi, 2020 Turku
 • Bellabaci-hoitomenetelmä, 2020 Vantaa / Avelida Oy
 • Kynnen rakenneongelmat ja sisäänkasvaneen
 • kynnen Podofix -oikaisuhoito, 2021 Turku / Hoitolatukku
 • Sokerointimassan valinta- kertauskoulutus, 2021 Turku / Hoitolatukku
 • Candy brows- lashlift ja kulmien laminointi, 2021 Turku / Hoitolatukku
 • *LCAF Certified Coach® koulutus, syksy 2021-22, Turku / Life Coach Academy *(Koulutus kesken)
242096794_1015402915904173_3485284044641987780_n

Toiminimiyrittäjänä MyMatildassa 2022 alkaen

 • Kosmetologin tutkinto, 2022 Turku
 • Rakennekynsien jatkokoulutus 2022 , Turku
AZ2I3923_B

Toiminimiyrittäjänä MyMatildassa 2020 alkaen

 • Make up artist, 2017 Turku / Style academy
 • Kampaukset
 • Ripsipidennykset klassinen + volyymi, 2020 Turku / MyMatilda
 • Kulmien laminointi, 2021 Turku / MyMatilda / Hoitolatukku