Bemer -terapia

Mihin Bemer -terapia perustuu?

Verenkierto on ihmiskehon jakelujärjestelmä. Se huolehtii kudosten ja elinten ravinnon- ja hapensaannista sekä aineenvaihduntatuotteiden poiskuljetuksesta. Näistä prosesseista 75 % tapahtuu pienimmissä verisuonissamme – mikroverenkierrossamme. Fysikaalinen BEMER-verisuoniterapia käyttää elektromagneettisesti välitettyjä signaaleja stimuloimaan pienimpien verisuonten pumppaavaa liikettä, ja tällä tavoin mahdollistaa mikroverisuonien normaalin verenkierron palautumisen. Kehon soluille on silloin parempi välttämättömien aineiden tarjonta, jolloin ne pystyvät suoriutumaan niiden moninaisista tehtävistä. Kokonaisvaltaisesti fysikaalinen BEMER-verisuoniterapia tukee kehon itsesäätelymekanismeja, uusiutumis- ja kuntoutumisprosesseja.

BEMER siis tehostaa pienten verisuonien heikentynyttä verenvirtausta ja siten tukee elimistön omaa parantumiskykyä ja uusiutumisen prosesseja. Verenkierrosta 75 % tapahtuu pienten verisuonten alueella (mikroverenkierto). Tällä alueella verisolut huolehtivat kudosten ja elinten ravinnon- ja hapensaannista, sekä paluumatkallaan keräävät mukaansa kuona-aineet niiden poistamista varten. Tämän jakelu- ja poiskuljetusjärjestelmän ansiosta elimistön solut pystyvät suorittamaan moninaiset elintärkeät tehtävänsä ja huolehtimaan elimistön energiansaannista. Sydän huolehtii siitä, että verisolut pysyvät liikkeessä läpi koko verenkierron. Verisolujen tulee huolehtia hapen ja ravinteiden tarjonnasta ja kuona-aineiden poiskuljetuksesta yli 120 000 kilometrin pituisen matkan. Sydän ei selviä tästä tehtävästä yksin, vaan tarvitsee apua: pienemmät verisuonet tukevat sydäntä kuljettamalla verisoluja oman pumppaavan liikkeensä avulla (vasomotion). Verisuonten seinämien liike säätelee veren virtausta niin, että enemmän verta virtaa alueelle, jossa tarve on suurempi ja vähemmän sinne missä tarve on pienempi. Esimerkiksi urheilusuorituksen aikana lihasten tarve on erityisen suuri, kun taas aivot selviävät vähemmällä. Oppimistilanteessa tilanne on päinvastoin. Pienempien verisuonten pumppaavan liikkeen ansioista verisolut voivat suorittaa tehtäväänsä siellä, missä niitä eniten tarvitaan. Tulokset puhuvat puolestaan: vastustuskyky vahvistuu, fyysinen ja henkinen suorituskyky paranee ja lääkkeet saavuttavat kohteensa helpommin.

Liian paljon stressiä, riittämätön uni, yksipuolinen ruokavalio, epäterveelliset elämäntavat, sairaudet ja luonnollisesti myös ikääntyminen hidastavat pienempien verisuonten pumppaavaa liikettä. Tämä koskee valtaosaa kaikista ihmisistä. Seurauksena verisolut liikkuvat aivan liian hitaasti, eivätkä ne kykene suorittamaan tehtäviään riittävän hyvin. Kudosten ja elinten verenkierron heikentyminen johtaa pitkällä aikavälillä fyysisen ja henkisen suorituskyvyn laskuun, kiputiloihin, toimintahäiriöihin ja sairauksiin. Fysikaalinen BEMER verisuoniterapia voi vaikuttaa päinvastaiseen suuntaan luonnollisten rajojen puitteissa. Käyttämällä elektromagneettisesti välitettyjä signaaleja stimuloidaan pienempien verisuonten pumppaavaa liikettä ja näin voidaan normalisoida veren virtaus alueella. Kehon solujen aineenvaihdunta paranee merkittävästi ja ne alkavat suoriutumaan monista tehtävistään kuten: taistelemaan sairauksia ja kipuja vastaan, parantamalla haavoja, tuottamalla energiaa fyysisiä ja henkisiä suorituksia varten tai jopa saavuttamalla kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin palauttamisen.

Mihin Bemer -terapiaa voidaan käyttää?

Terapiaa voidaan käyttää perustana tukemaan elimistöä esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

 • parantamaan hapen ja ravinteiden tarjontaa elimille ja kudoksille, tukemaan niiden uudistumista
 • vähentämään alttiutta tulehduksille
 • tukemaan immuunijärjestelmää
 • nostamaan fyysistä suorituskykyä
 • parantamaan henkistä suorituskykyä
 • tuottamaan reservejä fyysiseen ja henkiseen suorituskykyyn
 • vähentämään stressin haitallisia vaikutuksia
 • vähentämään työuupumusta
 • Tukemaan haavojen ja urheiluvammojen paranemista
 • Helpottamaan niveltulehduksesta aiheutuvaa kipua
 • unettomuus ja nukahtamisvaikeudet

BEMER on erinomainen apu myös harrastelija- ja ammattilaisurheilussa. Veren virtauksen parempi säätely pienimmissä suonissa mahdollistaa lyhyemmän alku- ja loppuverryttelyn keston, nopeamman palautumisen ja sitä kautta tehokkaamman harjoittelun. Parhaassa tapauksessa mikrovauriot korjaantuvat välittömästi ja näin saadaan ennaltaehkäistyä vakavampia urheiluvammoja.

Onko Bemer -terapian tehokkuudesta tieteellistä näyttöä?

Viimeisten 15 vuoden aikana on 46 julkaisua, joista 12 kpl tieteellistä tutkimusta on julkaistu PubMed tietokannassa BEMER-terapiasta. Tämän hetkiset tutkimustulokset osoittavat BEMER-terapian elimistöä tukevat ja ennaltaehkäisevät vaikutukset. BEMER-terapian tehokkaat vaikutukset haavojen paranemiseen, suorituskyvyn parantamiseen ja elimistön uusiutumiseen ovat osoitettu lukuisissa kaksoissokkoutetuissa tutkimuksissa. BEMER-terapian kliininen teho varteenotettavaksi tukihoitomuodoksi myös ääreisverenkierron valtimosairauteen on näytetty kontrolloidussa tutkimuksessa. Tässä tutkimuksessa potilaat, joilla oli ääreisverenkierron valtimosairaus, pystyivät kävelemään paljon pitemmän matkan käytettyään BEMER-terapiaa kuin ne potilaat, jotka eivät saaneet tätä terapiaa.

Uusi BEMER-hoitojärjestelmä on tutkituin ja tehokkain menetelmä, joka on käytettävissä täydentävän ja ennaltaehkäisevän lääketieteen alueella tänä päivänä. Uusi BEMER-signaali on kehitetty edelleen ja muokattu viimeisimpien tutkimuslöydösten mukaan koskien biorytmiä paikallisessa ja humoraalisessa säätelyjärjestelmässä mikroverenkierron alueella (fysikaalinen hoitomenetelmä). Heikentynyt ja häiriintynyt mikroverenkierto elimissä saadaan nyt stimuloitua paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Ratkaisevaa tehokkaan ärsykkeen antamisessa mikroverenkierron säätelyjärjestelmälle on vuontiheydeltään alhaisen elektromagneettisen kentän tietty ajallinen signaalijärjestys ja signaalirakenne.

BEMER on virallisesti EU:ssa sertifioitu lääkinnällinen laite. 

Urheilija Tero Pitkämäki kertoo omasta Bemer käyttökokemuksestaan