Ripsienpidennys

Ripsien pidennys perustuu siihen, että omien luonnollisten ripsien juuriin kiinnitetään yksitellen hieman eri pituisia synteettisiä ripsikuituja viuhkoina siihen tarkoitetulla erikoisliimalla. Ripsikuidut kiinnitetään niin, että niistä muodostuu mahdollisimman tasaisen kaareva ripsilinja viuhkoista, jossa ripset ovat hieman pidemmät ulkolaidalla tai keskellä ja lyhenevät kauniisti sisänurkkaa kohti. Myös toisenlaisia muotoja voidaan asiakkaan toiveesta tehdä. Cat eye – linja, jossa ripset pitenevät ulkonurkkaa kohden, on myös joillekin mieluinen. Linja voi myös olla ns. rikottu, jossa eripituisia kuituja sekoitetaan kautta ripsilinjan. Hybridimallissa sekoitetaan klassisia, eli paksumpia kuituja volyymiviuhkojen kanssa.

Ripsien pidennykset näyttävät samalta kuin omat ripsesi, mutta ne ovat huomattavasti pidemmät ja tuuheammat. Synteettiset ripset ovat hyvin kevyet. Niitä ei oikein ja  huolellisesti laitettuina erota luonnollisista ripsistä, eivätkä ne käytännössä tunnu miltään. Ripsien pidennyksissä käytetään synteettistä materiaalia, koska se säilyttää paremmin muotonsa kuin luonnon materiaalit eikä se myöskään allergisoi yhtä helposti. Asiakkaan omien ripsien pituus ja tuuheus määrittävät pitkälti sitä, kuinka paljon ja minkä pituisia kuituja ne jaksavat kantaa. Kovin ohuisiin ja lyhyisiin ripsiin ei siis voi tehdä megatuuheita pidennyksiä, sillä ne eivät pysy, mutta vähäisiinkin ripsiin saadaan kaunis yhtenäinen ripsirivi siten, että asiakkaalle saadaan taas ”ripset päähän”.  MyMatildassa ei tehdä ollenkaan nk. megavolyymejä, joissa on aivan oma liimaustekniikkansa.

MyMatildan asiakaskunta koostuu pitkäaikaisista tyytyväisistä asiakkaista ja tämä on tuloksena työn hyvästä laadusta ja ripsien hyvästä pysyvyydestä. Käytössämme on allergisoimaton laadukas liima, sekä hyvin laaja skaala ripsikuituja eri pituuksin ja kaarevuuksin. MyMatildan kokeneet ripsiteknikot osaavat arvioida asiakkaan kasvojen ja silmien muodon, sekä ripsien laadun ja pituuden perusteella asiakkaalle sopivimmat kuidut. Asiakkaalla on usein jonkinlainen toive tai jopa mallikuva haluamistaan ripsistä, mutta ei haittaa, vaikka ei olisi, kysymme aina ennen laittoa minkätyyppistä pidennystä asiakas oli itse ajatellut. Kerromme myös aina asiakkaalle mitä kuituja hänelle on laitettu. Tiedot löytyvät myös tekijän ajanvarauskortin kääntöpuolelta.

Ripsipidennysten laittaminen ja ripsen luonnollinen kasvusykli​

Ripsipidennysten laittamiseen menee aikaa noin 2 -2,5 tuntia, ja kiinnitetyt ripset kestävät paikoillaan noin 2-6 viikkoa riippuen ripsen luonnollisen kasvusyklin vaiheesta. Ripsien kasvuaika on keskimäärin 60-90 päivää, jonka jälkeen ripset tippuvat pois ja uudet alkavat kasvaa tilalle. Ripsikuidut tippuvat siis pois yksittäin omien ripsien kasvukauden päättyessä. Silmässä on jatkuvasti eri kasvuvaiheessa olevia ripsiä, joten yleensä luonnollisten ripsien irtoamista ei juuri huomaa ripsirivistössä. Ripsien pidennysten tippuminen on helpommin huomattavissa, koska ripsikuidut ovat pidemmät 

Näin huolehdit ripsienpidennyksestä

  1. Kun uudet ripset on laitettu tai ripset on huollettu, vältä 24 tuntia ripsien kastelemista, hikoilemista, saunaa ja solariumia
  2. Kun sinulla on ripsipidennykset, saunominen, uiminen ja meikkaaminen (meikinpoisto) voivat lyhentää ripsien pysyvyysaikaa.
  3. Suosi silmämeikissä öljytöntä nestemäistä rajausväriä. Rajauskynät ovat yleensä aina öljypohjaisia, ja niiden ainesosat menevät oman ripsen ja kuidun liimauksen väliin ja alkavat liottaa irti pidennyskuituja.
  4. Vältä vahamaisen meikinpohjustusaineen käyttämistä, sillä se valuu helposti ripsiin. Levitä kaikki käyttämäsi kasvovoiteet siten, etteivät ne joudu kosketuksiin pidennysten kanssa.
  5. Voidemaisia luomivärejä ei suositella käytettäväksi yhdessä pidennysten kanssa, puuterimaisia luomivärejä voi käyttää normaalisti.
  6. Pese silmän alue ja ripset öljyttömällä puhdistusaineella ja kostuta ripset varovasti tarvittaessa joka päivä. Keskity puhdistamaan etenkin silmäripsien tyvi. Jos ripsiväriä, lineria tai luomiväriä jää tahnamaiseksi massaksi ripsen pintaan, se alkaa kerätä silmän alueelle bakteereja. Ei ole kuitenkaan tarpeen pestä ripsiä joka päivä ripsishampoolla. Kaikenlainen mekaaninen hankaaminen lyhentää ripsien pysyvyysaikaa.
  7. Kuivaa ripset pyyhkeellä kevyesti taputtelemalla ja painelemalla – älä hiero tai hankaa. Vältä käyttämästä kuivaukseen tai pudistukseen pumpulipuikkoja tai vanulappuja, sillä niistä irtoaava pumpuli jää kiinni ripsien tyviin ja niitä on vaikea saada itse irti.