Suihkurusketus

Suihkurusketuksella saadaan aikaan kaunis päivettyneen näköinen iho halutulle alueelle. Iho tulee kuoria edeltävänä päivänä parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi. Ennen juhlia suihkurusketus kannattaa tehdä samalla viikolla, muttei samana päivänä, sillä rusketus kehittyy iholla vielä useita tunteja tekemisen jälkeen. Aineet ovat luonnonraaka-aineista valmistettuja sokeripohjaisia ja miedon tuoksuisia ja lähtevät iholta noin viikossa riippuen hikoilusta, saunomisesta, uimisesta ja suihkukerroista. Väri ei suojaa ihoa auringossa palamiselta, joten keväällä ja kesällä on hyvä huolehtia ihon suojaamisesta auringolta suihkurusketuksen jälkeenkin.

Suihkurusketus tehdään siihen tarkoitetussa tilassa, joka muistuttaa ylhäältä aukiolevaa pientä telttaa. Asiakas valitsee haluamansa rusketuksen sävyn ja voimakkuuden. Värit ovat tänä päivänä luonnollisen sävyisiä, eikä niillä saada aikaan oranssia jälkeä. 

Jalkapohjiin laitetaan ennen aloitusta teippaukset värin tarttumisen estämiseksi ja rystysiin, polviin, kulmiin, kämmeniin ja luiden aiheuttamiin ulokkeisiin laitetaan kosteusvoidetta. Sen jälkeen asetutaan telttaan tekijän neuvomaan asentoon ja aloitetaan suihkurusketus. Suihkurusketuslaite muistuttaa hieman imuria, jossa on spraymaalauspää. Väri tulee ohuena suihkuna suuttimesta, jota tekijä liikuttelee asiakkaan kehon päällä. Tekijä pyytää asiakasta vaihtamaan asentoa rusketuksen tekemisen edetessä. Kokovartalon rusketuksen tekemiseen ei mene kuin n. 30 minuuttia.

Rusketus säilyy kauniina, kun iho on hyvin kosteutettu ja kuorittu etukäteen. Kotona kannattaa vielä huolehtia kevyestä kosteutusvoiteen käytöstä päivittäin.